Linda Fernlund

Linda bakom kameran

Jag, mitt varför & min approach

Det här är jag

Jag är en dagdrömmande, högkänslig och kreativ person med en miljon tankar i huvudet, men när jag plockar upp kameran blir det tyst. Allt annat försvinner och jag fokuserar helhjärtat på det jag ska skapa. Fotografin och jag går way back. Jag började intressera mig för foto någon gång under högstadiet. De flesta av mina intressen har varit influerade eller introducerade av någon annan, men just foto är något jag hittade själv och förälskade mig i, och den förälskelsen har följt med mig sedan dess.

Utöver foto intresserar jag mig för odling, inredning och naturupplevelser, och trots att jag är född på våren är det hösten som genomsyrar min själ.

Mitt varför

Min dotter är anledningen till att jag riktat in mig på just familjefoton och människor. När jag fick henne insåg jag värdet av dokumentation och hur snabbt tiden går. Den här dagen och tiden kommer aldrig igen och jag vill lämna efter mig något till henne som hon kan se tillbaka och faktiskt ta på. Man kan inte fysiskt resa i tiden, men man kan resa i tiden med hjälp av bilder. Nostalgin som uppstår när man öppnar ett gammalt fotoalbum och ser alla minnen framför sig vill jag föra vidare till henne. Och till er.

Tiden och minnena är det värdefullaste vi har. Därför har jag också valt ett yrke där jag kan styra min egen tid och lägga fokus på det som betyder mest, både privat och i jobbet.

Min approach

Jag tycker om att connecta med likasinnade människor och startar gärna en djup konversation snarare än småprat. I grunden är jag en introvert person, men jag bryr mig genuint om de människor jag möter i mitt yrke och älskar att få ta del av korta ögonblick ur deras liv som jag fått äran att dokumentera. En fotografering för mig är inte bara ett utbyte av tjänster, det är något större. Att fånga känslor, värme, kärlek och det där mänskliga… det är det jag brinner för. 

Att stå framför min kamera ska kännas avslappnat, roligt och äkta. Man ska kunna tänka bort att jag är där och fokusera på känslorna man har till varandra och denna stund i livet. Fokusera på tacksamhet och acceptera eventuellt småbarnskaos. Livet sker här och nu. Skratt, tårar och kärlek. Alla känslor får ta plats.