Linda Fernlund

Information & priser

Allt du behöver veta

Information & priser

Allt du behöver veta

Upplevelsen

En fotografering med mig är inte bara ett utbyte av tjänster och produkter. Jag vill lära känna er så att vi kan skapa de mest genuina och känslofyllda bilderna. För att skapa realistiska förväntningar och stilla eventuell nervositet har jag satt ihop en sessionsguide som går igenom hur jag jobbar och hur en fotografering går till. 

En investering till kommande generationer

Det kan kännas dyrt att lägga pengar på en fotografering. Samtidigt kan man ofta motivera inköp av en ny mobiltelefon, ett dyrt plagg eller någon annan pryl vars livslängd och värde sjunker markant med tiden.

Bilder på vår familj i olika stadier i livet är ovärderligt. Det är inte bara en investering i oss, utan också i våra barn och kommande generationer. Denna tid och denna stund, just precis nu, kommer aldrig igen, men bilderna varar för evigt.

Priser

Priserna inkluderar en bokningsavgift på 2000 kr som betalas innan fotograferingen. Man betalar alltså en del av paketpriset vid bokning och resterande belopp efter genomförd fotografering. Betalning sker digitalt via faktura.

Delbetalning är möjligt för alla paket.

Fotosession Bas

INGÅR:

Alla redigerade digitala bildfiler (ca 100-200 st).

Upp till 2 h fotografering på valfri plats i Skåne.

1-3 fotoplatser beroende på hur nära varandra de ligger. Exempelvis hemma hos er, en utflykt i naturen eller en stadsvandring där vi stannar på flera platser.

Hjälp med val av kläder.

7.500 kr 

Jag tror starkt på att bilderna vi tar är era bilder, er historia. Därför har jag skapat ett prisvärt baspaket där alla bilder ingår. Man ska inte behöva välja bort bilder man senare kommer att sakna. Med detta paket får ni på ett enkelt och smidigt sätt ladda ner hela galleriet så fort bilderna är färdigbehandlade.

Vi skräddarsyr sessionen efter era önskemål och jag hjälper till med förslag på platser baserat på det ni berättar om er själva.

Sessionen kan ske inomhus, utomhus eller både och. Den kan ske hemma hos er eller på en annan plats som betyder något för er. En parfotografering kan exempelvis ske i ert hem eller så tar vi en rundtur i staden ni bor i och fotograferar er på några av era favoritplatser. 

Minisession

INGÅR:

10 digitala bildfiler.

30 min fotografering.

1 fotoplats, antingen i centrala Lund eller naturreservat nära Lund.

5.500 kr 

En minisession passar dig som bara vill ha ett par porträttbilder, exempelvis till julkorten, på studenten eller med husdjuret. Minisessioner görs antingen i centrala Lund eller i ett naturreservat i utkanten av Lund.

Man har självklart möjlighet att köpa till fler bilder om man vill.

Observera att denna typ av session inte passar större sällskap eller familjer med nyfödda bebisar.

Obs! Minisessioner kan endast bokas på vardagar.

Bröllop

Priser för bröllopspaket finns på bröllopssidan.

5/5
"Hon var trygg och lugn och skapade en atmosfär som gjorde det bekvämt för oss att stå framför kameran. Extremt proffsig."
- Nicklas & Elin
5/5
"Fantastiskt fina bilder! Sättet hon lyckas fånga stunden på är av yttersta fingertoppskänsla."
- Adam
5/5
"Linda var jättetrevlig och lotsade oss genom en rolig fotografering med våra två barn. Bilderna blev fantastiska, vi är så nöjda!"
- Annica

Barns integritet

Jag som familjefotograf vill skapa ett tryggt utrymme för de barn och familjer jag träffar och fotograferar, och har därför kommit fram till att jag hädanefter inte kommer att publicera några bilder på barn där ansiktet syns tydligt. Självklart kommer jag att fortsätta ta bilder på er med era barn precis som tidigare, men jag kommer inte att publicera ansiktsbilder på nätet. Har man frågor får man väldigt gärna höra av sig till mig.

"Sometimes you won't know the value of a moment, until it becomes a memory."

Fotosession Bas

INGÅR:

Alla digitala bildfiler (ca 100-200 st).

Upp till 2 h fotografering på valfri plats i Skåne.

1-3 fotoplatser beroende på hur nära varandra de ligger. Exempelvis hemma hos er, en utflykt i naturen eller en stadsvandring där vi stannar på flera platser.

Hjälp med val av kläder.

Tillgång till Klädguide och Sessionsguide.

8.500 kr 

Vi skräddarsyr sessionen efter dina önskemål och jag hjälper gärna till med förslag på platser baserat på det ni berättar om er själva.

För att skapa en avslappnad miljö där vi alla kan vara närvarande och fokusera på stunden och varandra, finns det ingen fast tidsbegränsning bortsett från maxtiden. Det betyder att vi inte måste fotografera i exakt en eller två timmar, utan vi har upp till två timmar till vårt förfogande. 

Sessionen kan ske inomhus, utomhus eller både och. Den kan ske hemma hos er eller på en annan plats som betyder något för er. En parfotografering kan exempelvis ske i ert hem eller så tar vi en rundtur i staden ni bor i och fotograferar er på några av era favoritplatser. 

Bröllop Bas

INGÅR:

Alla digitala bildfiler (ca 100-200 st).

3 sammanhängande timmars fotografering.

Skräddarsytt upplägg. Vilka delar ni vill dokumentera är helt och hållet upp till er.

Planeringsmöte innan bröllopet.

15.000 kr 

Baspaketet på tre timmar rymmer de viktigaste momenten; porträtt, vigsel, mingelbilder och gruppbilder. I paketet ingår också ett möte innan bröllopet, antingen via videosamtal eller fysiskt, där vi går igenom dagen och upplägget för vigseln, samt eventuella önskemål om fotoplatser och annat.

Porträttbilderna tar vi antingen innan eller efter vigseln, det är upp till er och hur ni har planerat dagen, men generellt är paren mer avslappnade efter vigseln. 

Detta paket lämpar sig för bröllop i hela Skåne.

Fotosession

En fotosession kan vara allt från parfotografering till familjefotografering, julkort, gravidfotografering, nyföddfotografering eller bara enskilda porträtt. Jag dokumenterar både stora och små livshändelser. Sessionen inkluderar upp till 2 timmars fotografering på valfri plats i Skåne.

För att ge dig full kontroll över hur mycket pengar du spenderar, betalar du en fast fotograferingsavgift och väljer därefter själv hur många eller få bilder och produkter du vill köpa efter fotograferingen. Det finns inget köpkrav utöver fotograferingsavgiften.

Startpris 2000 kr 

När du kontaktar mig får du en utförlig pdf med all information och exakta priser.

Bröllop

Jag är fotografen för er som planerar en elopement, ett litet bröllop i rådhuset, kanske på en avskild plats i naturen eller hemma i er trädgård. Jag är fotografen för er som vill göra er egen grej, vare sig det handlar om en unik plats, ett unikt koncept eller bara något småskaligt, enkelt och avslappnat. Det behöver inte vara stort för att kännas storslaget.

Jag tar endast ett begränsat antal bröllop per år. Kontakta mig snarast om ni vill säkra just ert datum. Just nu bokar jag 2024, men jag har ett par höstdatum kvar för 2023.

Paketpriser från 7000 kr

FAQ

Vid utomhusfotograferingar med mulet väder kan man få till väldigt fina bilder, men skulle vädret vara så dåligt på det valda datumet att man inte kan eller vill vara på bestämd plats, bokar vi självklart om utan extra kostnad. 

Det är såklart en preferens och alla känner sig själva och sin familj bäst, men det går jättebra att ta fina bilder utomhus på vintern också. Det man ska tänka på är lager på lager när det gäller kläder. Fler tips kring detta finner man i Klädguiden som man får i samband med bokning.

Vid sjukdom eller förhinder bokar vi om till ett annat datum utan extra kostnad. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning.

Ni får tillgång till en Klädguide i samband med bokningen där ni får tips och inspirationsbilder.

Hellre en sur min än ett falsk leende! Det är klart att barn har mycket energi ibland och humöret växlar snabbare än man hinner reagera. Eftersom jag strävar efter att ta naturliga bilder där ni interagerar med varandra är det bara bra om barnen vill springa runt och busa. Jag gör mitt bästa för att ni alla ska få en rolig och trevlig stund tillsammans. Med det sagt tycker jag inte det gör något om det syns någon liten tår eller sur min, det speglar ju barnen som de är! Så släpp stressen kring att hålla barnen glada och 100% medgörliga. Dagens kameror är dessutom mycket snabbare än dåtidens där man tvingades sitta still i flera minuter. Jag lyckas alltid fånga några microsekunder av harmoni. 😉

Jag rekommenderar att boka in en nyföddfotografering när bebis är ca en månad gammal, detta eftersom eventuella hormonplitor kan ha försvunnit tills dess, samt att bebis är lite mer vaken och närvarande än de första veckorna.

Du behöver inte ha någon erfarenhet alls innan du kommer till mig. Mitt jobb är att få dig att känna dig bekväm och avslappnad. Jag ber inte om några stela poseringar, utan jag ser till att fånga dig på bild i de mest naturliga och genuina ögonblicken.

Betalning sker via faktura. Bokningsavgiften betalas när jag har godkänt din bokning. Det är först när du har betalat bokningsavgiften som din bokning är 100% bekräftad. Resterande belopp betalas efter genomförd fotografering.

Man kan välja att dela upp betalningen på upp till 6 månader. Man väljer själv hur många månader man vill delbetala. Observera att det inte går att delbetala bokningsavgiften.

Ca två veckor efter fotograferingen får du ett mejl med en länk till ett digitalt galleri där du laddar ner alla dina bilder om du köpt ett paket som inkluderar alla bilder, alternativt väljer ut vilka bilder du vill köpa om ditt paket inte inkluderar alla bilder.

Jag är mån om allas säkerhet och kommer endast jobba om jag känner mig 100% frisk. Om någon av oss har symptom bokar vi givetvis om fotograferingen till ett senare datum utan extra kostnad. Jag har alltid med mig handsprit och om kunden önskar kan jag även bära munskydd.

Redo att boka?

Hör av er till mig så planerar vi en upplevelse för just er. För att skicka en bokningsförfrågan, klicka nedan.